Kunststof Dakbedekking

Kunststof dakbedekkingen zijn van hoge kwaliteit, hebben geen onderhoud nodig en zijn ook nog eens 100% recyclebaar (milieuvriendelijk). Kunststof dakbedekking is geschikt voor zowel platte als hellende daken.

Bel me terug!

Laat uw gegevens achter en wij bellen u zsm terug

Soorten kunststof dakbedekking

Voorbeelden van kunststof dakbedekkingen zijn EPDM, PVC, Resitrix en Vaeplan.

EPDM

EPDM dakbedekking is een elastische dakbedekking gemaakt van een synthetische rubber. Door het toevoegen van verschillende vulstoffen, zoals roet en zwavel, wordt het geschikt gemaakt om te gebruiken als dakbedekking.

Het bijzondere aan EPDM is dat het elastisch blijft, ongeacht de weersomstandigheden. UV-straling vormt geen probleem voor EPDM. Ook kunnen zuren, zouten en micro-organismen dit kunststof niet aantasten. De levensduur van EPDM kunststof is circa veertig jaar. Dankzij het rekvermogen van meer dan 300% kan de folie zich aanpassen aan een onregelmatige ondergrond.

PVC

PVC dakbedekking is goed bestand tegen chemicaliën, maar wordt daarentegen wel aangetast door organische oplosmiddelen, zoals aardolieproducten als bitumen en polystyreen.

Daarom worden dakbanen van PVC nooit direct op een bitumen of polystyreen ondergrond aangebracht. Er zit altijd een scheidingslaag tussen. De standaard levensduur van PVC dakbedekking is 20 tot 30 jaar (hoe dikker het materiaal, hoe langer ook de levensduur). PVC is goed bestand tegen UV-straling.

Resitrix

Het product Resitrix biedt een betrouwbare bescherming voor langdurige en uitstekende afdichtingen van platte daken, gevels en overgangen van horizontale naar verticale bouwdelen, zowel voor oude als nieuwe gebouwen.

De gebruiksmogelijkheden zijn bijna oneindig en geschikt voor elke individuele dakopbouw. Door de verschillende verleggingsvarianten van de Resitrix dakbanen garandeert dit de optimale oplossing voor een duurzaam dicht dak.

Door de gepatenteerde materiaalcombinatie van polymeer gemodificeerd bitumen en EPDM biedt Resitrix voor het meest veeleisende afdichtingsgebied enorme voordelen.

Vaeplan

Multifunctionele kunststof waterdichting voor toepassing op platte en lichthellende daken. Dakbaan bestaande uit een thermoplastisch bitumen-compatibel membraan van hoogpolymeer VAE met een synthetische polyesterwapening als versterkings- en beschermlaag.

Het product Vaeplan heeft weliswaar de looks van een pvc-dakbedekking maar door de specifieke VAE-samenstelling behoudt het materiaal zijn flexibiliteit door de jaren heen.

Wilt u meer weten over kunststof dakbedekking of wilt u een afspraak inplannen? Neem vrijblijvend contact op