Kunststof dakbedekking

Kunststof dakbedekkingen zijn van hoge kwaliteit en zijn ook nog eens 100% recyclebaar (milieuvriendelijk). Kunststof dakbedekking is geschikt voor zowel platte als hellende daken. Er zijn verschillende soorten kunststof dakbedekkingen. Voorbeelden van kunststof dakbedekkingen zijn EPDM, PVC, Resitrix en Vaeplan.

EPDM-dakbedekking is een elastische dakbedekking gemaakt van een synthetische rubber. Door het toevoegen van verschillende vulstoffen, zoals roet en zwavel, wordt het geschikt gemaakt om te gebruiken als dakbedekking. Het bijzondere aan EPDM is dat het elastisch blijft, ongeacht de weersomstandigheden.

UV-straling vormt geen probleem voor EPDM. Ook kunnen zuren, zouten en micro-organismen dit kunststof niet aantasten. De levensduur van EPDM-kunststof is ongeveer veertig jaar. Dankzij het rekvermogen van meer dan 300% kan de folie zich aanpassen aan een onregelmatige ondergrond.

PVC-dakbedekking is goed bestand tegen chemicaliƫn, maar wordt daarentegen wel aangetast door organische oplosmiddelen, zoals aardolieproducten als bitumen en polystyreen. Daarom worden dakbanen van PVC nooit direct op een bitumen of polystyreen ondergrond aangebracht.

Er zit altijd een scheidingslaag tussen. De standaard levensduur van PVC-dakbedekking is 20 tot 30 jaar (hoe dikker het materiaal, hoe langer ook de levensduur). PVC is goed bestand tegen UV-straling.

Resitrix biedt een betrouwbare bescherming voor langdurige en uitstekende afdichtingen van platte daken, gevels en overgangen van horizontale naar verticale bouwdelen, zowel voor oude als nieuwe gebouwen.

De gebruiksmogelijkheden zijn bijna oneindig en geschikt voor elke individuele dakopbouw. Door de verschillende verleggingsvarianten van de Resitrix dakbanen garandeert dit de optimale oplossing voor een duurzaam dicht dak.

Door de gepatenteerde materiaalcombinatie van polymeer gemodificeerd bitumen en EPDM biedt Resitrix voor het meest veeleisende afdichtingsgebied enorme voordelen.

Alle Resitrix producten kunnen volgens de NEN 6050 (brandveilig werken) worden verwerkt.

Vaeplan is een Derbigum-product. Veaplan is een synthetisch membraam gemaakt van hoogkwalitatieve VAE-kunststof en is standaard te verkrijgen in een grijze en witte kleur. Een extreem flexibel en stabiele kunststofdakbedekking.

Er treedt bij Vaeplan geen weekmaker-migratie op (wat wel het geval is bij andere kunststof dakbedekkingen). Hierdoor behoudt Vaeplan zijn flexibele en duurzame eigenschappen. Vaeplan is daarnaast ook geschikt voor opvangen en gebruiken van regenwater. Vaeplan heeft een bewezen levensduur van 40 jaar.

Scroll to Top