Cradle2Cradle daken (circulaire economie)

Derbigum Derbipure: de eerste plantaardige dakbaan. Derbipure is een dakbedekking op basis van natuurlijke grondstoffen. Ze bevat geen bitumen of andere aardolieproducten. 

Uniek, zo oordeelde ook het internationaal wetenschappelijk onderzoeksinstituut EPEA, dat Derbipure Cradle-to-Cradle certificeerde, alsook het NIBE dat het Dubokeurcertificaat uitreikte. Het wordt verwerkt zoals andere dakbanen van Derbigum. De witte acrylcoating reflecteert zonlicht en vermindert opwarming van het dak op zonnige dagen. 

Deze dakbedekking is pH-neutraal, en dus uiterst geschikt voor hergebruik van regenwater. Een nieuwe generatie Derbigum die past in een circulaire economie.

Zink als dakbedekking

Onze zinkleveranciers kiezen voor een duurzame samenleving zonder afval waarbij materialen niet alleen lang meegaan, maar ook volledig hergebruikt worden. Een circulaire samenleving met gebouwen als een materialenbank.

Materialen die puur en authentiek zijn en die bijdragen aan een betere wereld. En met het Cradle to Cradle keurmerk passen de producten uitstekend in ieder duurzaam bouwproject. Materialen van een hoge kwaliteit en esthetische uitstraling die passen in elk bouwconcept.

Snijafvalprogramma Derbigum

Derbigum speelt op het vlak van recycling al jaren een pioniersrol met een uniek systeem voor recyclage van snij- en dakafval. Het unieke, gepatenteerde Derbigum-systeem behandelt en bewerkt snijafval tot nieuwe grondstof.

Het snijafval wordt verzameld bij de Derbigum-Verwerker, die het op zijn beurt weer aan Derbigum levert. Het is de enige Belgische producent die roofingafval rechtstreeks in het productieproces integreert en op deze manier sluiten van de kringloop in de praktijk omzet: het unieke, gepatenteerde systeem behandelt en herwerkt oude bitumineuze dakdichtingsmaterialen tot nieuwe grondstof, die dan opnieuw gebruikt kan worden voor productie van milieuvriendelijke dakbedekking.

Keuze afvalverwerker

In overleg met en keuze voor onze afvalverwerker zorgen wij ervoor dat ons afval op een hoogwaardige wijze wordt gerecycled. Zij verwerken ons brede scala aan afgedankte materialen in nieuwe bruikbare producten en grondstoffen. Door dit proces beschermen we de wereld tegen vervuiling en behouden we de eindige energiebronnen.

Scroll to Top