Groendaken

We zien het steeds meer bij daken om ons heen, dakbedekking bedekt als een tuin. Het betreft hier de zogenoemde groendaken. De groendaken, ook wel sedum daken genoemd, hebben een duurzaam karakter.

Bel me terug!

Laat uw gegevens achter en wij bellen u zsm terug

Toepassing groendaken

Sedum dakbedekking wordt als een soort mat op uw dakbedekking aangebracht. De voorkeur heeft wel om een wortelwerende dakbedekking over uw bestaande dakbedekking of dakbeschot aan te brengen, zodat de planten uw dakbedekking niet aan kunnen tasten. Het groendak systeem is zowel toe te passen op platte daken als op hellende daken. 

Voordelen groendaken

Een groendak heeft veel voordelen, zo gaat uw dakbedekking met een groendak langer mee en blijft het in huis of schuur onder een groendak langer koeler! Bij het aanbrengen van een groendak wordt er onderscheid gemaakt tussen twee verschillende soorten groendak:

  • Intensief:

Intensieve groendaken worden ook wel daktuinen genoemd. Dit komt omdat ze vergelijkbaar zijn met gewone tuinen, zowel qua uitzicht, gebruik als onderhoud. De begroeiing bestaat uit grassen, struiken en soms zelfs bomen. Deze vorm van groendak zorgt voor een grote belasting op uw dak en vergt in bijna alle gevallen dat er een aanpassing aan uw dakconstructie moet plaatsvinden.

  • Extensief:

Een extensief groendak wordt ook wel een vegetatiedak genoemd en wordt het meest toegepast. Bij een extensief groendak is de begroeiing beperkt tot mos, en vetplanten. Deze vorm van groendak vergt weinig onderhoud en hoeft alleen in periodes van droogte goed onderhouden te worden. De belasting op uw dak is een stuk minder, waardoor is er in de meeste gevallen geen aangepaste dakconstructie nodig.

Wilt u meer weten over groendaken of wilt u een afspraak inplannen? Neem vrijblijvend contact op