Hellende daken

We hebben ons ook gespecialiseerd in een aantal disciplines van schuine daken. Wij onderscheiden ons in het verwerken van dakpannen en dakshingles.

Dakpannen:
Er zijn, in principe, twee soort dakpannen waaruit je kunt kiezen; kleidakpannen en betonpannen. Kleidakpannen zijn van gebakken rivierklei. Betonpannen worden gemaakt van cement, zand en toeslagstoffen en betondakpannen zijn gemaakt van gebakken rivierklei. Beide soorten dakpannen zijn leverbaar in holle en een vlakke uitvoering.

Kleidakpannen (keramische pannen) hebben een authentieke, natuurlijke uitstraling. Ze zijn erg duurzaam en verkrijgbaar in talloze kleuren en vormen. Dit type dakpan wordt in de kern gekleurd. Dat betekent dat ze niet van kleur zullen verschieten, ook niet na 30 jaar. Het allergrootste voordeel van de kleipan is de levensduur, 100 jaar en ouder!

Betondakpannen zijn net als kleidakpannen verkrijgbaar in gegolfde vorm en vlakke vorm. Tegenwoordig worden betonpannen in de kern gekleurd waardoor ze langer mooi blijven en lichte beschadigingen minder snel opvallen. Betonpannen worden soms afgewerkt met een acrylaat beschermlaag waardoor ze minder snel vuil worden en beter bestand zijn tegen aangroei van algen en mossen. Het grootste voordeel van een betonpan zijn de gunstige prijs-kwaliteit verhouding, levensduur (minimaal 30 jaar) en vorstweerstand.

Dakshingles:
Dakshingles zijn lichte, bitumineuze dakleien. Ze zijn erg geschikt voor het waterdicht afwerken van hellende daken bij carports, tuinhuizen, garages, dierenverblijven, prieeltjes maar ook zeker zie je veel dakshingles terug op woningen in de grote steden.

De levensduur van bitumineuze shingles bedraagt 20 – 25 jaar en is afhankelijk van de kwaliteit van de shingle. Moderne shingles die gemaakt zijn van APP gemodificeerde bitumen zijn een stuk minder gevoelig voor indringing van vocht dan het oude, klassieke bitumen. Hierdoor zullen ze ook niet snel omkrullen bij de uiteinden, iets wat je wel vaak ziet bij oude shingles die pakweg twintig jaar geleden veel gebruikt werden.

Mosvorming kan wel optreden, maar dit gebeurt meestal pas na lange tijd, aangezien de meeste shingles geïmpregneerd of gecoat worden van een anti-mos product.

Shingles zijn verkrijgbaar, naast de verschillende kleuren, in verschillende vormen, als rechthoekig, zeshoekig of beverstaartvormig.

Scroll to Top